Maren-Kessel is één van de jongste kerkdorpen van Noord-Brabant. In de Tweede Wereldoorlog werden de kerken van de oude dorpjes Maren en Kessel zo zwaar beschadigd dat ze niet meer konden worden herbouwd. Besloten werd een nieuwe dorpskern en een nieuwe kerk te bouwen halverwege deze twee dorpen. Zo ontstond Maren-Kessel, dat tegenwoordig samen met 20 kernen deel uitmaakt van de gemeente Oss.

Maren-Kessel is een rustige woongemeenschap even ten noord-oosten van ‘s-Hertogenbosch. Het dorp telt ongeveer 1.380 inwoners en ligt direct aan de Maas. Het is een hechte gemeenschap met een gemoedelijk karakter en goede voorzieningen voor een woonkern van deze omvang. Het dorp voorziet met kinderopvang Henhaan, basisschool Sint Antonius, gemeenschapshuis De Nolder, sportpark De Liesdaal en tennispark De Velmer in een aantal basisbehoeften. Andere dagelijkse voorzieningen zijn op enkele minuten in het naburige Lith beschikbaar.

De omgeving van Maren-Kessel is ronduit schitterend. Het dorp is gesitueerd in een fantastisch groen landschap direct aan de rivier de Maas. De ideale plek voor flinke wandelingen en lange fietstochten door een inspirerende omgeving. Liefhebbers van watersport komen hier helemaal aan hun trekken want in De Lithse Ham zijn volop mogelijkheden om te zwemmen, te varen of op een andere manier te genieten van het goede Brabantse leven.

Google maps